Més esport
»
»
»
»
»
Els equips podran utilitzar els següents neumàtics en el GP de Brasil

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Álex Quevedo presentando como nuevo jugador del Villarreal CF. Foto: VillarreaL CF.
Carlos Sainz con el casco puesto. Foto: Scuderia Ferrari.

Els equips podran utilitzar els següents neumàtics en el GP de Brasil

Carlos Sainz con el casco puesto. Foto: Scuderia Ferrari.

Pirelli ha anunciat amb quin tres compostos hauran de jugar els pilots al Brasil, i Interlagos serà l’amfitrió de l’últim cap de setmana Sprint de la temporada.

El proveïdor oficial de pneumàtics de la F1 ha revelat que portaran els tres compostos intermedis a aquesta carrera, el C2 (dur), C3 (mitjà) i C4 (bla). Es tracta d’una etapa més dura que la que van tindre els equips el cap de setmana passat a Mèxic, encara que s’espera que faça un poc més de fred ací que en el *Autódromo Germans Rodríguez.

El retorn del format Sprint significa que els equips han de tindre molta cura en gestionar les seues assignacions, amb només 12 sets per a tot el cap de setmana en lloc dels 13 habituals.

Segons les regulacions de F1 Sprint, els pilots rebran 12 jocs de pneumàtics en lloc dels 13 habituals (2 duros, 4 mitjans i 6 blans), juntament amb sis jocs d’intermedis verds i tres jocs de pneumàtics de pluja blaves.

Com a tal, qualsevol bloqueig o accident podria comprometre tot el cap de setmana, especialment si es té en compte que el pneumàtic mitjà ha d’usar-se per a SQ1 i SQ2 en l’Sprint Shootout del dissabte. I això sense considerar que aquesta podria ser una carrera a dues parades, cosa que significa que és necessari reservar tres jocs de pneumàtics per al diumenge.

«El circuit de Interlagos a la ciutat brasilera de Sao Paulo és conegut per oferir carreres emocionants. La volta té només 4,309 quilòmetres de llarg, la qual cosa la converteix en una de les més curtes de l’any, sent només més curta Mònaco i Ciutat de Mèxic», va dir Pirelli. Director d’esports de motor Mario Isola.

Text: Fórmula 1.

Por Golsmedia