Més esport
»
»
»
»
»
Pedro Acosta es proclama campió del món de Moto 2

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Amorebieta vs Villarreal B
Pedro Acosta celebrando. Foto: Moto GP.

Pedro Acosta es proclama campió del món de Moto 2

Pedro Acosta celebrando. Foto: Moto GP.

Pedro Acosta és Campió del Món de *Moto2™ 2023. El pilot espanyol s’ha adjudicat el seu segon Campionat del Món en gran en el marc del Gran Premi PETRONAS de Malàisia per a convertir-se en el Campió més jove de la categoria intermèdia des de Dani Pedrosa en 2004.

Pedro Acosta va tindre la seua primera moto als cinc anys, però va tardar un poc a enamorar-se d’aquest esport. Una vegada que ho va fer, el seu ascens va començar a guanyar tracció i en 2017 es trobava amarrant el títol de pre Moto3™ a Espanya amb dues carreres d’antelació. Després va passar al Campionat del Món Júnior FIM Moto3™, conegut actualment com JuniorGP™, per a 2018. El gran pas en eixe certamen el va donar durant la següent campanya juntament amb el seu debut en la Red Bull MotoGP™ Rookies Cup.

En la Red Bull MotoGP™ Rookies Cup va ser on realment va començar a crear l’expectació que des de llavors li ha seguit a través del temps. Després d’acabar la seua primera temporada com a subcampió amb tres victòries i cinc podis, en 2020 Acosta va guanyar les sis primeres carreres de la Rookies i es va fer amb el títol amb bastant antelació.

Va debutar en el Campionat del Món de Moto3™ en 2021 i va demostrar que tot el ‘bombo’ que se li havia donat era totalment cert i estava justificat. En el seu debut en un Gran Premi va aconseguir el segon lloc a tan sols 42 mil·lèsimes de la victòria mentre que en la seua segona eixida en la classe lleugera va guanyar.

Va ascendir a Moto2™ per a 2022, i si algú tenia dubtes sobre l’espanyol, havia arribat el moment de buidar-les. En un nou any i una nova categoria, Acosta va generar la mateixa sensació en polvoritzar el rècord de tornada ràpida durant el Test en el Autódromo Internacional de l’Algarve. Així i tot, l’inici del curs va ser més dur del que esperava i amb algunes lesions, abans de guanyar la seua primera carrera de Moto2™ en Mugello i arredonir la temporada amb una segona victòria a València. Quan tira la vista arrere i recorda el seu debut en la categoria intermèdia admet que esperava més, però llavors va arribar la temporada 2023.

Tony Arbolino va plantar cara a Acosta durant la primera part de la temporada, però abans de l’aturada estiuenca, el ’37’ havia aconseguit recuperar el lideratge i començava a distanciar-se. A partir d’ací, va continuar augmentant el seu avantatge de manera implacable fins a fer-se amb la seua segona corona Mundial a Malàisia amb 10 victòries i 19 podis en el seu haver fins a la data: Pedro Acosta és Campió del Món FIM de Moto2™ 2023!

Text: Moto GP.

Por Golsmedia

Categorías Més esportMotor