Més esport
»
»
»
»
»
El Valencia Basket rep al Madrid a La Fonteta

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Jugadores Eldense y Sporting
Valencia Basket
Foto: Valencia Basket

El Valencia Basket rep al Madrid a La Fonteta

Foto: Valencia Basket

El primer equip masculí de Valencia Basket repetix a casa dins de la seua segona marató de partits per a rebre al Real Madrid (dimarts 14, 20:30h, Fonteta, Movistar Plus+) en un encontre corresponent a la jornada 8 de la Turkish Airlines EuroLeague. L’equip taronja i la Fonteta tenen davant sí el major repte possible per a la imbatibilitat com a local en este torneig del quadre valencià davant un equip amb unes xifres que imposen respecte: és el millor atac i la millor defensa de l’Eurolliga i compte tots els seus partits d’esta temporada per victòries. Encara que els precedents en terres valencianes en esta competició són favorables a Valencia Basket (3-2), l’equip blanc va guanyar els quatre enfrontaments de la temporada passada i ha guanyat en les seues últimes tres visites a la Fonteta. Amb les absències confirmades dels lesionats Martin Hermannsson i Jared Harper, l’entrenador Álex Mumbrú està pendent de l’evolució dels tres jugadors que van forçar per a estar el diumenge davant Casademont Zaragoza: Stefan Jovic, Bouba Touré i Chris Jones (que continua recuperant-se d’un esquinç en el turmell esquerre). Valencia Basket comença esta huitena jornada en la sisena posició de l’Eurolliga amb un balanç de 5-2

El Real Madrid arriba a la Fonteta com a líder invicte de la Liga Endesa i de l’Eurolliga amb un balanç de 17-0 en els partits oficials que ha disputat fins al moment, amb un Campazzo que ve de ser MVP de la passada jornada de l’Eurolliga i de ser decisiu en el triomf del cap de setmana a Bilbao i amb un Yabusele que està entre els millors de la competició dins d’una plantilla llarga que està dominant en totes les facetes del joc en este inici de temporada. A més del lesionat de llarga duració Carlos Alocén, el conjunt de la capital no ha comptat en els últims partits amb Eli Ndiaye amb una fractura dels ossos propis del nas.

Álex Mumbrú i Nate Reuvers valoren l’encontre

L’entrenador taronja recordava en la prèvia d’este partit que “juguem contra un gran equip que ve a la Fonteta. Dels tres partits que tenim esta setmana és l’únic que tenim a casa. I hem de començar com hem acabat l’últim quart contra Zaragoza. Amb una comunió màxima amb la Fonteta, perquè ho necessitarem, ja que porten una estadística immaculada en derrotes tant en Eurolliga com en acb. Tenen una plantilla llarga, tenen jugadors determinants en totes les posicions. La gent es fixa només en Tavares i Campazzo però podem començar a dir mil jugadors que tenen. Sabem de la dificultat, ens haurem de multiplicar i jugar molt bé per a ser competitius i estar encertats contra un gran equip”.

D’altra banda, l’ala-pivot Nate Reuvers comentava que “intentar ser els primers a guanyar esta temporada al Real Madrid és un gran repte i una gran motivació, especialment ací a casa. Intentar defensar la nostra casa i aconseguir una victòria com eixa seria increïble. Si juguem al nostre millor nivell, és molt difícil guanyar-nos ací. Tots els jugadors que no arriben al 100% a este partit segur que es trobaran millor només per l’ambient que es generarà ací per a rebre al Real Madrid i tots intentarem donar encara més de nosaltres mateixos, si cap”.

Setmana de triple enfrontament espanyol en la segona Marató Taronja

Valencia Basket està ficat en la seua segona marató de partits de la temporada, amb cinc encontres en onze dies. Després de la derrota del passat dijous a Milà per 82-51 i el triomf del diumenge davant Casademont Zaragoza per 76-69, l’equip taronja afronta una setmana en la qual es mesurarà als altres tres equips espanyols que disputen la Turkish Airlines EuroLeague. Després del seu xoc de demà davant el Real Madrid, els homes d’Álex Mumbrú visitaran al FC Barcelona en encontre de la jornada 9 de l’Eurolliga (divendres 17, 20:30h) i després viatjaran a Vitòria per a mesurar-se al Baskonia en la jornada 10 de la Liga Endesa (diumenge 19, 17:00h).

Vitaldin Sport patrocina el partit

En este encontre comptarem amb el suport de Vitaldin Sport com a patrocinador oficial del partit, que portarà una actuació molt especial amb el duel sobre les taules de la Fonteta dels freestylers valencians Hander i Soen. Es repartiran aplaudidors personalitzats per esta marca, la nostra càmera buscarà entre el públic als aficionats més decidits amb la Energy CAM i als més ballarins amb la Dance CAM. A més el logotip de Vitaldin Sport apareixerà en els suports publicitaris habituals i tindran la consideració de patrocinador oficial del partit en totes les publicacions en les Xarxes Socials oficials del Club.

Sisena visita del Real Madrid en l’Eurolliga

En l’encontre del dimarts el Real Madrid es convertirà en el rival espanyol més freqüent en competicions europees, en arribar als tretze enfrontaments en tornejos continentals. Els dos triomfs blancs de la temporada passada van decantar el balanç general a favor de l’equip madrileny per 7-5. D’eixos dotze precedents, cinc s’han jugat a la Fonteta, amb tres victòries locals i dos triomf del Real Madrid.

Playoff Quarts Eurolliga 2010-11. Partit 3: 66-75

Playoff Quarts Eurolliga 2010-11. Partit 4: 81-72

Eurolliga 2017-18. Lliga Regular: 96-88

Eurolliga 2020-21. Lliga Regular: 89-78

Eurolliga 2022-23. Lliga Regular: 73-80

Bon balanç contra espanyols a Europa

L’encontre del dimarts serà la 25a vegada que Valencia Basket reba a la Fonteta a un altre equip espanyol en un partit corresponent a competicions europees. L’equip taronja presenta un balanç favorable (17 victòries i 7 derrotes) en els seus enfrontaments continentals a casa contra equips espanyols. Valencia Basket s’ha imposat quatre vegades a l’Unicaja i al Baskonia, tres vegades al Real Madrid, dos a l’Estudiantes i el FC Barcelona i ha aconseguit un triomf davant Joventut i CAI Zaragoza.

Anàlisi estadística: Frenar a la maquinària perfecta

Malgrat que els 83 punts encaixats en la pista del AX Empori Armani Milan són la xifra més alta concedida pel quadre taronja esta temporada en l’Eurolliga i que ha baixat un poc les seues mitjanes defensives, Valencia Basket es manté entre els millors del torneig en eixa part del camp. Els homes d’Álex Mumbrú mantenen el tercer millor ràting defensiu (103,6 punts encaixats cada 100 possessions), són els millors en percentatge de rebot defensiu capturat (72,9%), el segon equip que menys encaixa (72,6), el tercer que menys valoració permet als rivals (78,4) i el tercer que més baixa el percentatge de triples dels seus oponents (30,6). El test per a la defensa taronja del dimarts és el més complicat fins ara, ja que la maquinària ofensiva de l’equip blanc està perfectament greixada: lideren el torneig en punts anotats (88), valoració (104,5), rebot defensiu (27,2), assistències (22,2) amb el millor percentatge de cistelles assistides de la competició (72,7%). Però l’equip blanc no només està bé en atac. En defensa, els seus números són fins i tot millors que els del Valencia Basket: tenen el millor ràting defensiu (101), el millor ràting net (18,8), són l’equip que menys valoració (72,5) i menys assistències permeten (15) i els segons que més baixen els percentatges de tir dels seus rivals (49% en tirs de dos i 28,6% en triples).

Un rival que arriba invicte a la Fonteta

Una Fonteta que no veu al seu equip perdre des del 23 de setembre i en la qual Valencia Basket ha guanyat fins ara tots els seus partits de la Turkish Airlines EuroLeague té davant sí el repte més complicat possible: tractar de tombar a un rival que no coneix la derrota esta temporada. El Real Madrid va començar la temporada sumant els dos triomfs per a emportar-se el primer títol oficial de la temporada amb la Supercopa Endesa i després ha anat encadenant victòries després de victòries per a guanyar els nou partits de acb que ha jugat fins ara i també els sis encontres d’Eurolliga que ha disputat (té ajornat el seu partit davant el Maccabi Playtika Tel Aviv, que es jugarà el 28 de novembre). Un immaculat balanç de temporada de 17-0 en el qual ha guanyat els seus partits per una mitjana de 12,7 punts d’avantatge.

El rival: Real Madrid

L’equip blanc ha apostat per la continuïtat quasi total del bloc però la seua única incorporació de l’estiu està tenint un impacte fonamental. El base Facu Campazzo és actualment el cinqué jugador més valorat de l’Eurolliga amb una targeta de 11,8 punts, 3,5 rebots, 8,7 assistències (líder de la competició) i 5 faltes rebudes (cinqué més parat en infracció) per a 20 crèdits de valoració. I ve de ser triat per primera vegada en la seua carrera com a jugador de la jornada després d’anar-se a 39 crèdits en el triomf de la setmana passada davant la Virtus. Campazzo és fix en el quintet tipus del Real Madrid com també ho són Dzanan Musa (7,8 punts, 2,7 rebots i 2,5 assistències) i Edy Tavares (8,4 punts, 3,6 rebots i 1,4 taps, tercer en el torneig). Guerschon Yabusele és el nové jugador més valorat del torneig (12,8 punts i 6 rebots per a 18,4 crèdits) i un dels més eficaços en el tir de la competició (82,6% en True Shooting) en un cinc inicial que acostuma a completar Gabriel Deck (12 punts i 2,8 rebots per a 11,2 de valoració).

El francés Fabien Causeur (9,5 punts i 1,8 rebots) assumix el rol de “sisé home” i ha completat el quintet de manera puntual en un equip llarguíssim en el qual malgrat no eixir mai com a titulars tant Vincent Poirier (11,3 punts i 5,2 rebots per a 15,5 crèdits) com Mario Hezonja (9,5 punts i 4,2 rebots) o Sergio Llull (7,7 punts) són determinants en el joc. També Rudy Fernández que malgrat baixar la seua aportació ofensiva (2,6 punts, 4,2 rebots i 2,2 assistències) és clau en l’entramat defensiu que convertix a l’equip blanc en la millor defensa del torneig. Sergio Rodríguez (3,3 punts i 3,5 assistències) és l’últim jugador de la rotació habitual en la qual Eli Ndiaye o Alberto Abalde tenen un rol més significatiu en Liga Endesa i allarguen les opcions del seu equip en Eurolliga.

Text: Valencia Basket

Por Golsmedia