Més esport
»
»
»
»
»
La FIA sanciona a Carlos Sainz després del seu incident en el GP de Las Vegas

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Amorebieta vs Villarreal B
Carlos Sainz con el casco puesto. Foto: Scuderia Ferrari.

La FIA sanciona a Carlos Sainz després del seu incident en el GP de Las Vegas

Carlos Sainz con el casco puesto. Foto: Scuderia Ferrari.

Carlos Sainz ha patit una caiguda de 10 llocs en la graella per al Gran Premi de Las Vegas d’aquesta finalitat de setmana, amb Ferrari obligat a canviar una sèrie de components de la unitat de potència després de la primera pràctica.

Sainz es va detindre en les primeres etapes de la sessió del dijous a la nit en el nou Las Vegas *Strip Circuit després de colpejar una tapa de drenatge, causant danys al seu motor, al magatzem d’energia i a l’electrònica de control, juntament amb la cel·la de supervivència.

Ferrari va presentar una sol·licitud als comissaris sol·licitant una «derogació del Reglament Esportiu» per a permetre la substitució del magatzem d’energia des de fora de la piscina sense penalització, però això no va ser permés.

Després d’escoltar un representant de l’equip Ferrari, el director del Departament de Monoplaces de la FIA, i d’haver vist les proves en vídeo i examinat la fulla de declaració de l’equip, el panell de comissaris explica la seua decisió.

«Els comissaris determinen que, independentment del fet que el mal va ser causat per circumstàncies externes molt inusuals, l’article 2.1 del Reglament Esportiu de Fórmula 1 obliga a tots els oficials, inclosos els comissaris, a aplicar el reglament tal com està escrit», es llig en el document.

“En conseqüència, s’ha d’aplicar la sanció obligatòria especificada en l’article 28.3 del Reglament Esportiu. Els administradors assenyalen que si tingueren l’autoritat per a concedir una derogació en el que consideren en aquest cas circumstàncies atenuants, inusuals i desafortunades, l’haurien fet, no obstant això, les regulacions no permeten tal acció».

Quan van començar els segons entrenaments, la FIA va confirmar degudament que Sainz havia adquirit un tercer nou Energy Store per a la temporada, excedint el límit de dos, la qual cosa va resultar en una caiguda de 10 llocs en la graella del Gran Premi de Las Vegas.

Text: Fórmula 1.

Por Golsmedia