Més esport
»
»
»
»
»
El Valencia Basket visita la pista del Barça

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Jugadores Eldense y Sporting
Valencia Basket
Foto: Valencia Basket

El Valencia Basket visita la pista del Barça

Foto: Valencia Basket

El primer equip masculí de Valencia Basket tractarà de canviar la seua dinàmica recent en la Turkish Airlines EuroLeague en una de les pistes més difícils per a fer-ho, la del FC Barcelona, en un encontre de la jornada 9 de la màxima competició continental (divendres 17, 20:30h, Palau Blaugrana, Movistar Plus+). L’equip taronja tractarà de canviar la seua particular maledicció en esta pista, en la qual no ha pogut guanyar en cap de les seues quatre visites anteriors en l’Eurolliga i la seua ratxa negativa en partits d’este torneig en pistes d’oponents espanyols, que és de cinc derrotes consecutives. Per a això, necessitarà quedar-se amb els aspectes positius de la seua derrota del dimarts i mantindre el rendiment defensiu que li permet ser l’equip que menys punts rep en la competició. El precedent d’esta temporada és favorable al Valencia Basket, que fa tres setmanes es va imposar a la Fonteta en partit de Liga Endesa per 71-68, encara que respecte a aquell partit, el quadre taronja perd a Harper i el blaugrana recupera a Laprovittola. El tècnic Álex Mumbrú ha desplaçat per a esta gira per Barcelona i Vitòria als tretze jugadors professionals que té disponibles, amb les absències dels lesionats Martin Hermannsson i Jared Harper. Valencia Basket comença esta novena jornada en la sisena posició de l’Eurolliga amb un balanç de 5-3.

El FC Barcelona es manté en la segona posició amb un 6-2 en el seu caseller malgrat la derrota patida ahir en la pista del Baskonia per 94-71 i segur que buscarà millorar sensacions enfront del seu públic, que encara no ha vist perdre esta temporada a l’equip blaugrana en la seua pista en els huit partits oficials que ha disputat com a local fins al moment. Roger Grimau compta amb la seua plantilla al complet per a afrontar este partit, a excepció del lesionat de llarga duració Michael Caicedo.

Álex Mumbrú i Brandon Davies valoren l’encontre

L’entrenador taronja recordava en la prèvia d’este partit que “és un partit complicat, com tots els que jugues fora de casa en Eurolliga. Contra un equip que des que jugàrem l’última vegada recupera a Laprovittola, amb la qual cosa tenen més atac, més anotació i més talent a part del que ja tenen. Haurem d’estar bé defensivament si volem afrontar un partit dur allí. Damunt venen d’una derrota important davant el Baskonia i segur que volen refer-se al més prompte possible. Si ja era difícil el partit, amb la derrota d’ahir s’incrementa un poc més la dificultat i vorem si som capaços de fer un partit seriós, estar bé defensivament i encertats en atac”.

D’altra banda, el pivot Brandon Davies comentava que “tenim un repte complicat davant nosaltres, en una pista és la que és molt complicat jugar com a visitant. Venim d’una derrota dura davant el Real Madrid en un partit decidit per una cistella i tant de bo puguem tornar al camí de la victòria anant a Barcelona i traure una victòria allí. Ells van patir un poc ahir contra Baskonia però sempre són un rival molt dur jugant a casa. I quan perds vols jugar més dur i tornar a guanyar al més prompte possible. En eixe sentit estem els dos equips en la mateixa situació i nosaltres també volem tornar a guanyar”.

Gira per a tancar la segona Marató Taronja

Valencia Basket està ficat en la seua segona marató de partits de la temporada, amb cinc encontres en onze dies. Després de la derrota del passat dijous a Milà per 82-51, el triomf del diumenge davant Casademont Zaragoza per 76-69 i la derrota del dimarts a la Fonteta davant el Real Madrid per 73-76, els homes d’Álex Mumbrú obrin una sèrie de quatre eixides consecutives amb este partit al Palau Blaugrana per a posteriorment viatjar a Vitòria per a mesurar-se al Baskonia en la jornada 10 de la Liga Endesa (diumenge 19, 17:00h).

Victoria taronja en el primer precedent

Valencians i catalans es mesuraran esta temporada un mínim de quatre vegades i el xoc d’este divendres serà el segon d’esta campanya. El primer es va jugar fa menys de tres setmanes. Va ser l’encontre de la jornada 7 de la Liga Endesa disputat el 29 d’octubre a la Fonteta i que va acabar amb triomf taronja per 71-68. Chris Jones amb 17 punts i Davies amb 11 van ser els millors del quadre valencià mentre que Willy Hernangómez amb 22 punts i Kalinic amb 15 van ser els més destacats del conjunt català. Respecte a eixe encontre, el Valencia Basket perd la participació de Jared Harper mentre que El FC Barcelona tindrà a Laprovittola, absent en el partit de la Fonteta.

El Palau Blaugrana, una pista que es resistix en Eurolliga

Hi ha tres pistes dels actuals participants en la Turkish Airlines EuroLeague en les quals Valencia Basket no ha aconseguit sumar la victòria en competició continental. I la pista del FC Barcelona és, al costat de la del Maccabi Playtika Tel Aviv, la pista que més vegades ha visitat en tornejos europeus sense aconseguir traure una cosa positiva, amb un balanç de 0-4 (la tercera és la de l’AS Monaco, on l’equip taronja va caure en la seua única visita fins al moment).

Precedents en Eurolliga al Palau Blaugrana

Eurolliga 2017-18. Fase Regular. 89-71. Oriola (14) / Pleiss (13)

Eurolliga 2019-20. Fase Regular. 83-77. Higgins (20) / Loyd (17)

Eurolliga 2020-21. Fase Regular. 89-72. Abrines (16) / Labeyrie (17)

Eurolliga 2022-23. Fase Regular. 85-71. Mirotic (18) / Harper (14)

Balanç com a visitant davant rivals espanyols en Eurolliga

Este partit serà la 18a vegada que Valencia Basket visite la pista d’un altre equip espanyol en la Turkish Airlines EuroLeague. En els precedents fins al moment ha obtingut un 23,5% de victòries, amb quatre triomfs (dos en la pista del Real Madrid, un a Vitòria i un altre a Màlaga) i tretze derrotes. L’equip taronja tractarà de trencar una dinàmica negativa que li ha portat a perdre en les seues visites a rivals espanyols en la màxima competició continental en les seues últimes cinc eixides. Per a trobar una victòria taronja lluny de la Fonteta davant un rival espanyol en l’Eurolliga cal tirar la vista arrere fins a la jornada 2 de la temporada 2020-21, quan va guanyar en la pista del Real Madrid per 77-93.

Anàlisi estadística: duel de defenses davant un rival molt equilibrat

Les xifres diuen que el xoc del divendres posa cara a cara a dos de les millors defenses de la Turkish Airlines EuroLeague. Valencia Basket és l’equip que menys punts rep (73), té el segon millor ràting defensiu (104,7 encaixats cada 100 possessions), és l’equip que menys rebots permet (31,6), el tercer que menys valoració concedix (80,4) i el tercer que més baixa el percentatge de triples dels seus rivals (31,4%). El FC Barcelona és el tercer equip que menys punts encaixa (74,5), el segon que menys valoració permet (78,1), el tercer millor ràting defensiu (105,5), el tercer que més baixa el percentatge del tir de dos dels seus rivals (51,4%) i el segon que més baixa l’encert en triples dels seus oponents (29,9%). Però a més el conjunt blaugrana és un dels equips més equilibrats del torneig amb el segon ràting net (11,2) sent el segon que més valora (97,5) i el tercer que millor reboteja (29,9%).

El rival: FC Barcelona

En el que portem d’Eurolliga l’equip blaugrana ha plantejat un quintet pràcticament fix comandat pel seu màxim anotador i jugador més valorat Nico Laprovittola (12,2 punts i 5,8 assistències per a 15,8 de valoració) acompanyat en l’exterior per Tomas Satoransky (7,8 punts, 5 rebots i 3,2 assistències per a 11,6 de valoració) i el extaronja Nikola Kalinic (6,5 punts, 3,6 rebots i 2,8 assistències). Per dins, la parella fixa des de l’inici la formen Oscar Da Silva (6,2 punts i 2,2 rebots) i Jan Vesely (10,9 punts i 4,6 rebots per a 14,9 crèdits). Quan Laprovittola ha faltat, ha sigut Abrines (6,8 punts amb un 50% en triples) el que ha eixit com a titular. Malgrat eixir sempre des de la banqueta, Willy Hernangómez és el quart jugador blaugrana en dobles dígits de valoració (11,1 punts i 4,6 rebots per a 11,1 crèdits) i es queda molt prop d’eixes xifres Jabari Parker (9,5 punts i 4,4 rebots per a 9,6 de valoració). L’amplíssima plantilla blaugrana s’estén per fora amb Rokas Jokubaitis (7,3 punts, 2,6 rebots i 3,1 assistències), Darío Brizuela (3,6 punts) i Joel Parra (1,6 punts i 2,9 rebots), amb Paulí tenint més protagonisme en acb però que va tindre un gran impacte en el seu únic partit en Eurolliga. Per dins, James Nnaji (2,2 punts) tanca l’equip.

Text: Valencia Basket

Por Golsmedia