Més esport
»
»
»
»
»
Jaume Masià es proclama campió del món de Moto 3

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Amorebieta vs Villarreal B
Jaume Masià sobre su moto. Foto: Honda Racing.

Jaume Masià es proclama campió del món de Moto 3

Jaume Masià sobre su moto. Foto: Honda Racing.

Jaume Masià (Leopard Racing) és el Campió del Món de Moto3™ 2023. Després d’acabar en primera posició durant la carrera del Gran Premi Qatar Airways a Qatar, l’espanyol es va assegurar el seu primer títol mundial, que se suma a les 10 victòries que ostenta en Moto3™.

Nascut a Algemesí (València), Masià va competir en la Red Bull MotoGP™ Rookies Cup i durant tres temporades ho va fer en el marc del JuniorGP™ abans de debutar en el Campionat del Món en 2017. No obstant això, no va ser fins a 2018 quan Masià es va convertir en pilot de Gran Premi a temps complet i, després d’acabar 13é en la seua campanya de rookie, va començar a ‘volar’ en 2019. La seua primera victòria mundialista va arribar en el GP de l’Argentina, un assoliment que va ser recolzat per una segona plaça en la següent carrera a les Amèriques.

Dues victòries més van ser reclamades per Masià en 2020 quan va fitxar per Leopard Racing, abans que un canvi a Red Bull KTM All arribara per a les temporades 2021 i 2022. En la seua segona etapa en KTM, Masià va guanyar tres vegades en dues temporades, acabant 4t i 6é en la classificació general, abans de tornar a Leopard Racing per a 2023.

Tres podis en les cinc primeres carreres van ser un bon començament d’any per al número ‘5’, però va haver d’esperar fins al TT de Assen per a aconseguir la seua primera victòria amb els colors de Leopard. Dos zeros en Silverstone i el Red Bull Ring van fer mossa en la seua candidatura al títol, però Masià va respondre magníficament, acabant 2° a Catalunya, 2° a Misano, primer a l’Índia i de nou guanyant al Japó.

El somni per conquistar el títol es tornava a posar en marxa per al valencià. Amb un nou podi a Malàisia, l’antepenúltima prova de l’any, l’espanyol arribava a Qatar amb el seu primer ‘match point’ i l’enfrontament va ser feroç. Lluitant al capdavant i amb alguns avançaments molt ajustats entre ell i el seu principal rival, Ayumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP), tot es va decidir en l’última volta. Masià va poder mantindre’s al capdavant i sumar la seua quarta victòria de l’any, assegurant-se la corona amb un altre botí de 25 punts.

Text: Moto GP.

Por Golsmedia

Categorías Més esportMotor