Més esport
»
»
»
»
»
Valencia Basket visita al Panathinaikos

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Jugadores Eldense y Sporting
Valencia Basket
Foto: Valencia Basket

Valencia Basket visita al Panathinaikos

Foto: Valencia Basket

El primer equip masculí de Valencia Basket busca canviar la seua mala ratxa en la Turkish Airlines EuroLeague en la pista d’un dels equips més en forma de la competició, la del Panathinaikos Aktor Athens, en un encontre de la jornada 10 de la màxima competició continental (dijous 23, 20:15h, Oaka Altion, Movistar Deportes 3). Després d’acabar de buit la doble jornada de la setmana passada malgrat competir bé davant el Real Madrid i en la pista del FC Barcelona, el calendari no li dona treva a un Valencia Basket que tractarà de repetir el triomf que la passada temporada va aconseguir en esta pista amb un triple guanyador de Chris Jones. El balanç general, no obstant això, és negatiu per a un Valencia Basket que ha guanyat en dos de les seues cinc visites a la pista del conjunt verd. L’equip taronja viatjarà esta vesprada a Atenes per a començar una gira que li portarà després a Palència amb els problemes concentrats en la posició de base. Amb Ferrando confirmat i Hermannsson descartat, l’entrenador Mumbrú compta amb Chris Jones que està jugant malgrat no estar recuperat al 100% de la seua lesió en el turmell i el dubte de si podrà ficar en l’expedició a Jared Harper o Stefan Jovic perquè li allarguen les opcions en eixa posició en algun dels dos partits. Valencia Basket comença esta desena jornada en la novena posició de l’Eurolliga amb un balanç de 5-4.

Amb el mateix balanç però situat en la cinquena posició arriba a este partit el Panathinaikos Aktor Athens, que afronta el seu tercer partit consecutiu com a local en la màxima competició continental en el seu millor moment de la temporada. El conjunt grec encadena tres victòries consecutives en l’Eurolliga i en l’últim mes ha guanyat nou dels seus últims deu partits. Gran part d’eixe bon moment ve gràcies a la fortalesa d’una de les parelles interiors més sòlides de la competició, la que formen Mitoglou i Lessort, però també a l’aportació de jugadors exteriors com Grant, Sloukas, Grigonis o l’últim a arribar a la plantilla de l’equip del trévol, el nord-americà Kendrick Nunn. Tot això amb l’absència per lesió de dos jugadors importants com Juancho Hernangómez (fractura en un dit de la mà esquerra) i Ioannis Papapetrou (intervingut en el genoll).

Álex Mumbrú i Guillem Ferrando valoren l’encontre

L’entrenador taronja recordava en la prèvia d’este partit que el conjunt grec “és un gran equip que ha fet un esforç molt important a l’estiu, amb molts fitxatges nous, amb jugadors importants d’Eurolliga com Lessort, Sloukas, la tornada de Mitoglou, Vildoza, Nunn ara. Jugadors que controlen i coneixen l’Eurolliga i serà un partit difícil. Van començar no gaire bé perquè eren molts jugadors nous i havien d’acoblar-se. Últimament ja estan en un nivell molt alt tant ofensiva com defensivament. En la seua pista, amb una afició que està apretant contínuament, som coneixedors de la dificultat de guanyar allí. Vorem si som capaços de fer un partit dur, intens, i posar-los les coses difícils”.

D’altra banda, Guillem Ferrando comentava que “ens toca anar a Grècia en un moment un poc complicat de l’equip. Panathinaikos té molt bons jugadors, que està començant a jugar bastant bé, traient victòries. I a casa són molt forts. Dins del dolent i del que afecten les tres derrotes seguides, amb la manera de competir tant contra el Madrid i l’FC Barcelona, veig a l’equip bastant bé i amb confiança per al partit”.

Els problemes s’acumulen en la posició de base

L’expedició de Valencia Basket partirà esta vesprada rumb a la doble eixida que li portarà a jugar el dijous a Atenes i el dissabte a Palència. L’entrenador Álex Mumbrú no sabrà fins a l’últim moment quins dels bases podran pujar-se a l’avió per a tindre minuts en algun dels dos partits. Amb Guillem Ferrando com a únic base a ple rendiment i Martin Hermannsson descartat esta setmana però ja en la fase final de la seua recuperació, els dubtes se centren en els altres tres jugadors que poden ocupar la demarcació de base. Chris Jones ha jugat els últims partits malgrat no estar al 100% i el tècnic confia que estiga encara que destacava que “va jugar els tres partits de la setmana passada i no comptàvem que poguera fer-ho, ho va fer perquè Jovic va caure en el partit de Barcelona. Encara no ha pogut parar i porta el turmell mal”. Sobre Jared Harper, que s’ha perdut els últims quatre partits per una lesió en la musculatura isquiotibial de la cama esquerra, ha començat a treballar amb el grup i l’entrenador taronja deia que “vorem si pot estar”. Finalment, Stefan Jovic es va fer un esquinç de turmell en el partit davant l’FC Barcelona, es va perdre el partit del diumenge a Vitòria i com comentava Mumbrú “la seua lesió no és greu però no vorem fins hui si pot entrar o no”.

Sisena visita al OAKA

L’encontre del dijous suposarà la sisena visita del Valencia Basket al OAKA per a mesurar-se al Panathinaikos Athens en la Turkish Airlines EuroLeague. L’equip taronja va guanyar en la seua primera visita (69-73 en la temporada 2009-10) i la passada temporada va tallar una ratxa de tres derrotes consecutives en imposar-se per 91-92 amb un triple guanyador de Chris Jones sobre la botzina final del partit

Eurolliga 2009-10. Fase de grups: 69-73

Eurolliga 2017-18. Lliga Regular: 75-56

Eurolliga 2019-20. Lliga Regular: 91-80

Eurolliga 2020-21. Lliga Regular: 91-72

Eurolliga 2022-23. Lliga Regular. 91-92

Eixe triomf va permetre al Valencia Basket guanyar els dos compromisos contra l’equip verd de la passada temporada, la qual cosa va col·locar en balanç històric a favor de l’equip taronja per 6-4.

Nunn, última estrela a arribar a la galàxia verda

El conjunt del trévol ha realitzat una important remodelació de la seua plantilla amb una forta aposta econòmica. Respecte a eixe partit de la temporada passada amb victòria taronja només Panagiotis Kalaitzakis, Marius Grigonis i Elefhterios Mantzoukas van jugar en aquel encontre i van estar inscrits en la victòria de la setmana passada davant la Virtus Segafredo Bologna. L’equip verd s’ha portat a jugadors importants de la selecció grega com Sloukas, Mitoglou o Papapetrou i a peces de primer nivell com Vildoza, Kyle Guy, Balcerowski, Jerian Grant, Juancho Hernangómez, Kostas Antetokounmpo o Mathias Lessort. Amb Ergin Ataman com a nou entrenador al capdavant. L’última estrela a unir-se a la constel·lació que ha reunit este equip és el jugador amb cinc temporades de servei en l’NBA amb una mitjana de 12,1 punts Kendrick Nunn. Si bé encara està en procés d’adaptació en la seua primera experiència en el bàsquet europeu (5,7 punts i 1,3 rebots en els seus tres primers partits en Eurolliga), ja va deixar mostres de la seua qualitat en el seu últim partit de lliga grega davant l’AEK amb 18 punts (4/5 en triples), 6 rebots i 4 assistències.

Mitoglou-Lessort: una de les millors parelles interiors de l’Eurolliga

Panathinaikos Aktor Athens és un dels equips més en forma de la competició amb nou victòries en els seus últims deu partits oficials. Des que el 20 d’octubre en la quarta jornada de la Turkish Airlines EuroLeague caigueren a casa davant el Maccabi Playtika Tel Aviv per 81-86, en l’últim mes només han perdut al Palau Blaugrana. En competició europea encadenen tres triomfs (a Berlín per 85-99 i en la doble jornada a casa davant Zalgiris per 73-71 i a la Virtus per 90-76) i han guanyat quatre dels seus últims cinc partits. Al que li unixen una trajectòria perfecta en la seua competició nacional, on lideren la Lliga grega amb un 7-0. Bona part d’eixe bon rendiment recent es deu a una de les parelles interiors que més produix en l’Eurolliga, la que formen Dinos Mitoglou i Mathias Lessort. Mitoglou ha tornat en gran fins a convertir-se en el quart jugador més valorat de l’Eurolliga amb 20,8 crèdits gràcies a una targeta de 17,8 punts (tercer anotador) sent el segon que més cistelles de dos fica (5) i el sisé que més reboteja (6,7) per al segon jugador que més temps passa en la pista en la competició (32:31 minuts de mitjana). En la ratxa de tres victòries consecutives, Mitoglou ha pujat la seua aportació fins als 22,3 punts amb un 18/23 en tirs de dos i un 9/15 en triples i 8,6 rebots per a 27,6 de valoració. El seu company interior més productiu està sent Mathias Lessort que és el nové més valorat de la competició amb 18,3 crèdits. El francés lidera la competició en rebots ofensius (3), tirs lliures anotats (4,2) i faltes rebudes (6,8) en una targeta de 13,3 punts i 6,8 rebots (cinqué millor del torneig).

El rival: Panathinaikos Athens

Mitoglou s’ha consolidat com a titular des de la lesió de Juancho Hernangómez i Lessort va canviant en el cinc inicial amb Alek Balcerowski (5,1 punts i 1,8 rebots) i Kostas Antetokounmpo (2 punts i 0,6 rebots) en un quintet tipus en el qual són fixos Jerian Grant amb una targeta de 9 punts, 2,3 rebots, 4,2 assistències i 2,1 recuperacions (el millor de l’Eurolliga en este apartat) per a 12,1 de valoració i Marius Grigonis (10,3 punts i 2,8 rebots per a 9,8 de valoració). Kostas Sloukas (12,3 punts, 2,6 rebots i 4,7 assistències per a 11,4 de valoració) acostuma a eixir com a parella exterior de Grant, encara que també han tingut la seua oportunitat des de l’inici Luca Vildoza (8,6 punts, 2,4 rebots i 2,6 assistències), Kyle Guy (4,6 punts) i en l’últim partit va eixir des de l’inici Kendrick Nunn. De la bateria de jugadors grecs que allarguen la plantilla verda, Mantzoukas (2,2 punts i 1,4 rebots) i Panagiotis Kalaitzakis (1,3 punts) són els únics que estan tenint una presència regular amb l’absència de Papapetrou, amb un rol més esporàdic per a Moraitis o Samontourov.

Text: Valencia Basket

Por Golsmedia