Més esport
»
»
»
»
»
La Fórmula 1 es planteja canvis en el format sprint per a la pròxima temporada

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Amorebieta vs Villarreal B
Circuito de Fórmula 1. Foto: Fórmula 1.

La Fórmula 1 es planteja canvis en el format sprint per a la pròxima temporada

Circuito de Fórmula 1. Foto: Fórmula 1.

Abu Dhabi no sols albergarà l’última prova de la temporada aquest cap de setmana, sinó que també va ser seu de la quarta i última reunió de la Comissió de Fórmula 1 en 2023 el divendres, i es van discutir diversos canvis futurs en les regles.

Entre els temes clau de l’agenda es trobava el format dels esdeveniments Sprint per a 2024 i més enllà, juntament amb altres temes que inclouen l’estratègia de pneumàtics, la refrigeració del conductor i el desenvolupament de les noves actuacions de 2026.

La reunió va estar presidida pel director de monoplaces de la FIA, Nikolas Tombazis, i el president i director executiu de la Fórmula 1, Stefano Domenicali, i els principals punts de conversa i decisions s’enumeren a continuació segons un comunicat oficial.

En primer lloc, la Comissió va brindar suport general respecte a una actualització del format Sprint per a 2024 en un intent de «racionalitzar encara més el cap de setmana separant les activitats de Sprint de les del Gran Premi».

El Comité Assessor Esportiu ara està llest per a treballar en detalls específics, particularment en relació amb el cronometratge i les regulacions del parc tancat, i una proposta final es presentarà a la Comissió de F1 en la primera reunió del pròxim any. El calendari final per als esdeveniments Sprint de 2024 es publicarà en les pròximes setmanes.

A més de les actualitzacions tècniques i esportives, la Comissió va aprovar noves millores respecte a l’exclusió dels costos de la iniciativa de sostenibilitat del Reglament Financer.

També es va aprovar una actualització del Reglament Tècnic en matèria de seguretat, mitigant el perill que suposen els components metàl·lics del sòl si es desprenen, limitant la seua massa i número, juntament amb altres canvis menors en el Reglament Tècnic i Esportiu 2024.

Això cobreix específicament els costos atribuïbles a la definició i identificació d’objectius de sostenibilitat, l’estratègia prevista per a aconseguir aquests objectius i el seguiment, recopilació i producció d’informes per a mesurar el progrés respecte als objectius de petjada de carboni i emissions i els objectius generals de sostenibilitat ESG.

Text: Fórmula 1.

Por Golsmedia