Més esport
»
»
»
»
»
Fernando Alonso reflexiona sobre la seua gran temporada en Aston Martin

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Amorebieta vs Villarreal B
Fernando Alonso amb el seu Aston Martin. Foto: Aston Martin.

Fernando Alonso reflexiona sobre la seua gran temporada en Aston Martin

Fernando Alonso amb el seu Aston Martin. Foto: Aston Martin.

El sorprenent canvi de Fernando Alonso de Alpine a Aston Martin per a la temporada 2023 va donar els seus fruits amb estil, ja que el dues vegades campió del món va acabar en els punts a Abu Dhabi per a tornar a casa quart en el campionat de pilots, el seu millor resultat en una dècada.

Alonso va acabar el Gran Premi on va començar, un seté lloc que completa una temporada que va incloure huit podis. Va ser una carrera plena d’esdeveniments per a l’espanyol, ja que a vegades es va trobar roda amb roda amb Oscar Piastri de McLaren i Yuki Tsunoda de AlphaTauri, i al final va haver de fer dues parades en el seu camí cap a eixe seté lloc.

Amb Lance Stroll guanyant posicions i escapolint-se a casa en la desena posició per un estret marge, el Gran Premi va ser una forma decent d’acabar la temporada.

«Si m’hagueres dit abans d’aquesta finalitat de setmana que acabaria quart en el Campionat de Pilots, no t’hauria cregut, així que això és un vertader regal», va dir Alonso. «Estic molt satisfet amb la forma en què he conduït tota la temporada; crec que aquesta ha sigut el meu millor i més consistent temporada de conducció des de 2012. Crec que vaig traure el màxim del cotxe durant tota la temporada».

«Tot l’equip Aston Martin ha treballat increïblement dur i ja estic desitjant arribar a l’hivern i començar a treballar per a la pròxima temporada. Comencem enguany com els perdedors, però començarem 2024 molt en el centre d’atenció; Necessite estar preparat per a això”.

L’equip havia dividit les seues estratègies al principi, posant a Stroll amb el pneumàtic de compost dur amb l’esperança de fer una sola parada o que arribara tard el Safety Car. Al final, es va veure obligat a canviar a una estratègia de dues parades, però va poder mantindre a ratlla al perseguidor Daniel Ricciardo en l’última volta per al seu tercer lloc consecutiu.

“Em complau haver acabat 2023 amb algunes actuacions més sòlides de les que podem estar orgullosos. Definitivament ha sigut un any d’aprenentatge – hem tingut alts i baixos – però estem en un bon lloc de cara al pròxim any.

Aston Martin continua sent un dels equips que més ha millorat en la graella, i els seus 55 punts des de 2022 es van convertir en 280 quan van esclatar els focs artificials a Abu Dhabi. Encara que van ser superats per McLaren en la carrera de desenvolupament, ha sigut una temporada notable per a l’equip. I com Alonso no mostra signes de desacceleració, semblen estar ben posicionats de cara a 2024.

Text: Fórmula 1.

Por Golsmedia