Inicio / Motor // + Noticies / Motociclisme // + Noticies / MOTOCICLISME | Un incendi durant els Test de Moto E ajorna el campionat

MOTOCICLISME | Un incendi durant els Test de Moto E ajorna el campionat

El dimecres 13 de març començaven els test de la nova categoria paral·lela al Campionat del Món de MotoGP, MotoE. Es preveia que estos test finalitzaren el divendres, però el món del motociclisme ha amanecido amb una tràgica notícia d’última hora. Foto: Oscar Haro.

El mòdul en què es trobaven totes les motos, el material dels equips, el material personal dels pilots i material de l’organització, ha sigut calcinat després d’un incendi que es produïa la nit d’ahir en el Circuit de Xerés. El foc començava a les 23:30h i no era totalment extingit fins a les 6:30h de hui.

El incendi era extingit a les 6:30 de hui

Se preveia que la categoria entrara en marxa el cap de setmana del 5 de maig en el circuit gadità de Xerés. Després de l’incendi, l’organització ha confirmat que les motos no podran córrer en el GP d’Espanya ja que és difícil construir 21 motos en un termini tan curt com els dos mesos que quedaven per a l’inici de la competició. Encara està en l’aire que es puga disputar la carrera en Le Mans (19/5) , a pesar d’això, l’organització es compromet a mantindre el número de cinc proves que estaven previstes.

Este matí botaven les alarmes que el campionat podia ser suspés, el director executiu de la categoria de motos elèctriques, Nicolas Goubert, ha confirmat que “el campionat no pararà i seguirà endavant”.

Todavía no se saben les causes exactes de l’incendi

Està duent a terme una investigació per a determinar la causa exacta de l’incendi, els resultats de la qual es publicaran tan prompte com concloga. A pesar de tot, cal destacar que no hi ha persones afectades per l’incident.

Resultats dels test

Se tractava de la primera vegada que es trobaven les 18 motos juntes en pista. La primera sessió va succeir sense incidències, en canvi, la segona va haver de posposar-se més d’una hora i acurtar-se a mitja hora en compte de 45 minuts pel fet que les bateries no estaven carregades.

Erik Granado va ser el pilot que va fer el millor temps ahir aconseguint un 1:48.984 per davant de Niki Tuuli i el valencià Héctor Garzó. L’altre pilot valencià, l’últim campió del món de 125cc, Nico Terol, va ser onzé. María Herrera, pilot de l’equip valencià Ángel Nieto Team i companya de Nico Terol, no va eixir a la segona sessió on tots els pilots van millorar el seu temps i va finalitzar en última posició.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *