Cimadomo tras su último accidente. Foto: 24 Horas de Le Mans.

Expulsen a un pilot de les 24 Hores de Le Mans per "no tindre el nivell requerit"

Cimadomo tras su último accidente. Foto: 24 Horas de Le Mans.

Notícia més que sorprenent en el món de l’automobilisme. Les 24 Hores de Le Mans, un dels esdeveniments de l’esport de les quatre rodes més importants del món, disposarà d’un canvi en la seua graella d’última hora. Philippe Cimadomo ha sigut expulsat de la carrera després que els comissaris de carrera argumentaren que “no està conduint al nivell requerit per a participar amb seguretat en la resta de l’esdeveniment”.

El director de carrera, Eduardo Freitas, va recomanar als comissaris prohibir-li la participació al veteranísim pilot de 62 anys “per la seua pròpia seguretat i la dels altres competidors”. El pilot de *TDS *ORECA Racing, que anava a competir amb un LMP2, va estar prop de provocar un accident en la primera sessió d’entrenaments lliures en la zona de boxs. Finalment, va acabar col·lidint amb un rival i estampant-se contra les proteccions de manera greu.

EL PILOT DE 62 ANYS ÉS EXCLÒS “PER LA SEUA SEGURETAT I LA DELS altres COMPETIDORS”

Cimadomo ha al·legat patir “lapses momentanis” en els accidents, encara que assegura que es trobava en plenes facultats per a competir i amb experiència suficient. No ho han passat per alt els comissaris, que exclouen al pilot abans d’arrancar la prova aquest dissabte 11 de juny a les 16.00 hores. En el seu lloc es pujarà *Nyck De *Vries, vigent campió de la Formula E i campió de *Formula 2. Compte amb experiència recent en *Formula 1 durant els primers entrenaments lliures del Gran Premi d’Espanya als comandaments del Williams.