Álex Palou en el Gran Premio de Monterrey. Foto: IndyCar Series.

Álex Palou frega el campionat de la IndyCar

Álex Palou en el Gran Premio de Monterrey. Foto: IndyCar Series.

El primer pilot espanyol de la història de la *IndyCar podria ser Álex Palou. El barceloní de 24 anys va aconseguir alçar-se amb el segon lloc en la penúltima prova del campionat, en Laguna Seca, per a ampliar el seu avantatge en el lideratge. Només una desfeta en *Long Beach li apartaria de fer història per a l’automobilisme espanyol i estatunidenc.

Palou podia haver-se alçat campió en aquest Gran Premi de *Monterrey, encara que les matemàtiques resultaven complicades. Un triomf del barceloní i una catàstrofe d’Ànec O’*Ward i *Josef *Newgarden, els aspirants al títol, li hauria donat a Palou el campionat mancant una prova. Finalment, el pilot català va finalitzar en segona posició per darrere de *Colton *Herta, O’*Ward va acabar cinqué i *Newgarden seté.

PALOU, PROP DE CONVERTIR-SE EN EL PRIMER ESPANYOL CAMPIÓ DE LA INDYCAR

Per tant, Palou iniciarà el Gran Premi de *Long *Beach amb 35 punts d’avantatge sobre el mexicà i 48 sobre *Newgarden. Diversos factors fan que en la *IndyCar se sumen punts: no sols classificació en la carrera, sinó la pole *position i el nombre de voltes liderades. En qualsevol cas, si O’*Ward no acaba segon -com a mínim- i Palou abandona, el campionat seria per a l’espanyol.