»
»
»
PÀDEL | Javi Rico és la gran revelació del Challenger de Madrid

La família Rico Dasi segueix entrant amb força en el món del padel, després dels assoliments aconseguits pel major dels germans, Josete (a la dreta del jutge a la foto), coronant-se campió d’Espanya i amb grans actuacions en el circuit del World Padel Tour, ara és el torn del xicotet dels dos, Javi (a l’esquerra del jutge a la foto), de posar el seu nom en les grans revelacions d’aquest 2018. Foto: World Padel Tour.

El torneig va començar amb incògnita per a Javi Rico, que va ajuntar el seu camí amb Jorge Nieto, una altra de les joves promeses del circuit, i és que entre els dos sumen tan sol 39 anys. El seu Challenger, el segon tipus de proves més importants del circuit World Padel Tour en el qual no participen les millors parelles, va arrancar en la prèvia, on van vèncer dos encontres, tots dos per 2 sets a 0 per a accedir al quadre principal, cal destacar que la final de la seua prèvia la van jugar enfront de la parella nombre 1 de la Comunitat Valenciana, Miki Solbes i Christian Fuster.

Una vegada en el quadre, els vuitens de final van creuar el camí de la jove parella amb un dels duos candidat a portar-se el torneig, la dupla argentina formada per Tito Allemandi i Fede Quiles, als qui van sorprendre portant-se el partit de nou en dos sets, aquesta vegada per 6/4 i 7/5, i després de la victòria Javi se citava amb el seu germà major en els quarts.

Duel fraticida

Els quarts de final oferien un enfrontament nou en una competició del World Padel Tour, el duel fraticida entre els dos germans Rico Dasi, l’última vegada que s’havien enfrontat, el cap de setmana passat en el Torneig Oro, va ser Josete el guanyador, però en aquest Challenger, Javi anava a tenir l’oportunitat de redimir-se.

Després d’un mal primer set per al menor dels germans, que Josete Rico i Víctor Ruíz es van portar còmodament per 6/2, va arribar la reacció, i tant Javi com Jorge Nieto es van reposar per a forçar, i guanyar, el tie-break en el segon. El tercer va acabar sent de nou per a la jove parella per un break de diferència, tancant el partit amb el 6/4.

Avui mateix havia d’haver disputat les semifinals l’únic representant de la Comunitat Valenciana que queda, en un enfrontament amb Pablo Lijó i Maxi Grabiel en el segon torn del dia en la pista Paquito Navarro, però la pluja ha cancel·lat la jornada d’avui, amb el que tornarà demà al matí, i en cas d’aconseguir guanyar, Javi Rico s’enfrontaria a la seua primera final World Tour a les 18:00 hores de la vesprada.