»
»
»
PÁDEL | Els valencians Carlos Conde, Gal·la León i Salva Pons triomfen en el Mundial de Veterans

La ciutat malaguenya de Estepona ha acollit del 8 al 13 d’octubre el primer Mundial de Pádel de Veterans, en el qual la selecció espanyola s’ha proclamat campiona del Món en totes les categories. Un èxit sense precedents per al nostre país.

Tres valencians han contribuït als triomfs de l’expedició espanyola: Carlos Conde, Gal·la León i Salva Pons.

La que millor parada ha sortit ha estat la valenciana Gal·la León, que ha conquistat el títol mundial amb la selecció espanyola femenina i també el de parelles (categoria +40). Carlos Conde ha estat campió del món amb Espanya, i subcampió al costat de Salva Pons en la categoria +55.

Oro selecció espanyola femenina

Es van alçar amb el títol sense haver cedit ni un sol punt en tot el campionat, que es diu fronto. Espanya es va imposar en la gran final a Itàlia per un contundent 3-0 en dominar tots els partits.

Pel camí van eliminar en semifinals a Portugal (3-0) i a Holanda en cambres per un altre folgat 3-0. Una trajectòria immaculada que les aupó al primer calaix del podi, que van completar Itàlia i Argentina en segon i tercer lloc respectivament.

En l’impecable Mundial de la selecció espanyola femenina va erigir fonamental la valenciana Gal·la León.

Oro selecció espanyola masculina

El valencià Carlos Conde va contribuir a aquest nou or amb el qual Espanya va collir un meritori doblet per seleccions. De la mateixa manera que les seues homòlogues, els nois no van cedir ni un sol punt en una competició en la qual van arrasar des del primer moment.

En la final presenciem un xoc clàssic: Espanya VS Argentina, que va caure del costat dels nostres per un engruixat 5-0. Abans, els nostres van enderrocar a Mèxic en semifinals (5-0) i a Uruguai en quarts de final (5-0).

Argentina va ser subcampiona del Món i Itàlia tercera.

Competició parelles femenines

En la categoria +35 es va alçar campiona la dupla formada per Alonso i Domínguez, en guanyar a la parella portuguesa formada per Dias i Diogo (6-1, 6-0). En la categoria +45, Souto i León es van fer amb l’or en imposar-se a les també portugueses Cort i Caldeira per 6-1 i 6-1.

En la categoria +40 la valenciana Gal·la León es proclamaria campiona del món per parelles al costat de Cano, a causa del WO de les argentines Costagliola i Álvarez.

Competició parelles masculines

En la categoria +35 va haver-hi una final ‘made in Spain’ entre Ruiz/Llimones i Doncel/Cap. Els primers van conquistar el títol en vèncer per 6-0 i 7-6. En la categoria +40, Castañón i Gisbert van guanyar als argentins Canyes i Eslava.

Per la seua banda, en la categoria +45 va ser la dupla de Vaquer i Novillo la flamant campiona gràcies a un doble 6-3 que li van endossar a una altra espanyola, la composta per Gutiérrez i Menéndez. En la categoria +50 Not i Semprún es van imposar als italians Serafino i Bartolini per 6-1 i 6-2.

L’alegria i fermall d’or arribaria en la categoria +55, on els valencians Carlos Conde i Salva Pons van ser subcampions del Món.

Conde i Pons van caure enderrocats pels espanyols Almazán i Fontán. Acaba així un Mundial per a la història del pádel espanyol.