Quinze ciutats espanyoles tindran aquest dissabte xarxa 5G

Vodafone llançarà a partir del pròxim dissabte, amb la xarxa de Huawei, els seus primers serveis comercials de 5G en 15 ciutats espanyoles, amb el que es converteix en la primera operadora a posar en marxa aquest servei al país.

Madrid, València, Barcelona, Màlaga, Sevilla, Bilbao, La Corunya, Zaragoza, Pamplona, Santander, Vigo, Vitòria, Sant Sebastià, Gijón i Logronyo seran les ciutats on s’implanti aquest servei.

Els telèfons que comercialitzarà són de la marca Samsung , LG (LG V50 ThingQ) i Xiaomi

La velocitat de la xarxa de 5G serà fins a 1Gbpsen descàrrega de dades i a la fi d’any es podran aconseguir 2Gbps, multiplicant així per 10 les velocitats de 4G.

El 5G té avantatges com la reducció de la latència, fins a 5 mil·lisegons, la qual cosa serà fonamental en la transformació de sectors clau per al desenvolupament econòmic i aplicacions en temps real com el cotxe autònom, telemedicina, realitat virtual, vídeo 8K i “cloud gaming”.

Aquest llançament suposarà una revolució i marcarà un abans i un després, ja que promourà un ecosistema d’empreses emergents que trobaran solucions d’aplicacions desconegudes avui dia.

António Coïmbra, president i conseller general de Vodafone, s’ha referit també a la ciberseguretat i ha assenyalat que és un tema sensible i que Europa ha de tenir regles clares.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.

[td_block_golsmedia_lo_mas_leido title="Lo más leído" range="weekly" first_post_large="yes" golsmedia-lazy-load-cache-id="golsmedia-block-uid__post__mobile__after_1_post__lo-mas-leido"] [td_block_golsmedia_encuestas widget_title="Encuestas"]