Remo
»
»
»
»
»
REM ADAPTAT | Aquest dissabte se celebra el primer congrés ‘Rem per a tots’

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Fotos: GOLSMEDIA y Valencia CF.

REM ADAPTAT | Aquest dissabte se celebra el primer congrés ‘Rem per a tots’

La Federació de Rem de la Comunitat Valenciana (FREMOCV) ha organitzat per a aquest dissabte, 16 de juny, un projecte de Responsabilitat Social que tindrà lloc en el Real Club Nàutic Dénia.

Es tracta d’una destacada iniciativa que consistirà en una jornada teòric-pràctica de formació per als monitors i entrenadors, marcant-se objectius com el promocionar el rem adaptat per a persones amb discapacitat intel·lectual o psíquica en els clubs i ens esportius de la FREMOCV, formar monitors i entrenadors esportius per a l’atenció i ensenyament del rem a persones amb discapacitat intel·lectual o psíquica, i afavorir la comunicació entre els diferents clubs esportius i les associacions/entitats de persones amb discapacitat intel·lectual o psíquica de la seva zona, per donar a conèixer el rem com a opció esportiva.

Diverses ponències molt a tenir en compte

Cal informar que les inscripcions són gratuïtes (havent comptat amb un termini del 21 de maig al 8 de juny) i que es realitzaran diverses ponències. En primer lloc, després de l’obertura de l’esdeveniment prevista per les 9:00 hores, fins a les 11:30 hores intervindran Gema González (Diplomada en Logopèdia) i Lina Aracil (Llicenciada en Psicologia) per parlar sobre les necessitats i característiques de les persones amb discapacitat intel·lectual i psíquica, la comunicació, gestió i tracte amb les persones amb discapacitat, i la gestió de grups.

Després d’un descans de mitja hora, entre les 12:00 i les 14:00 hores arribarà el torn per a Javier García Sabater (Impulsor Esport Inclusiu Espurna), qui realitzarà una ponència sobre com adequar la temporada tenint en compte les característiques de les persones amb discapacitat intel·lectual i psíquica, l’eliminació de prejudicis limitadors com a inici del projecte (conèixer les discapacitats/treballar les capacitats) i l’esport inclusiu com a eina per facilitar l’aprenentatge i millorar les relacions socials.

Després d’una interessant ‘Taula rodona’, començarà la part pràctica

Entre les 14:00 i les 15:00 hores està prevista un dinar que estarà a càrrec de la FREMOCV i el patrocini, donant començament a partir d’aquesta hora i fins a les 16:30 hores una més que interessant ‘Taula rodona’ en la qual s’exposaran totes les idees i es parlarà de temes més que interessants sobre el rem adaptat. A continuació arribarà el moment pràctic de la jornada, amb una explicació entre les 16:30 i les 17:00 hores, i la part pràctica que es desenvoluparà entre les 17:00 i les 19:00 hores.

En aquest moment es dividirà al grup en dos i es realitzarà una sessió de 50 minuts en ‘remoergómetro’ i una altra en ‘falucho’, per a continuació canviar els papers, donant per conclòs aquest cridaner i atractiu esdeveniment a les 19:00 hores. Per últim, cal remarcar que totes les activitats pràctiques es duran a terme amb esportistes de les associacions que facilita ‘Relevo Paralímpico’.

poliremocarteladaptado01