»
»
»
RUGBI | La Vila torna a la Comunitat Valenciana a l’elit nacional

El nom de Matías Jara quedarà escrit per sempre en lletres d’or a la història del rugbi valencià. Ell va fer esclatar d’alegria a tot el rugbi de la Comunitat Valenciana després d’uns minuts finals dignes de qualsevol thriller cinematogràfic.

Era la eliminatòria definitiva i La Vila va superar el Aparejadores de Burgos per quatre punts en el partit d’anada (16-20). Al llarg de la setmana tot s’hi havia preparat amb molta cura pel club. Crida a l’afició inclosa que va respondre plenant amb 1.500 persones el Camp del pantano. Tot s’hi havia treballat, fins l’ultim detall.

El partit no va poder començar pijor

Ara només faltava que l’equip no fallara. I el partit no podia començar pijor. Als 3 minuts, assaig per a l’equip burgalés (0-5). Amb este marcador qui pujaba era l’equip universitari. Però la Vila no es va vindre avall i Jara, amb la transformació d’un colp de càstic tornava a classificar provisionalment el conjunt alacantí (3-5), encara que poc abans del descans, contestava d’igual forma Caballero per a col.locar el 3-8 del descans. Amb estos guarismes, la Vila tornava a estar fora de l’ascens.

rugby interior 1 ok

A la segona part, els nervis continuaven dominant el partit fins que arribà l’assaig de Sauls per a l’equip de Burgos (3-13). Tot semblava perdut. Dos minuts per la fi del partit, l’equip viler percutia sense descans la defensa castellana fins que al minut 79 arribà l’assaig de Gonzalo Pérez (8-13). Era la ultima jugada del partit. Era imprescindible anotar la transformació per a aconseguir l’ascens. Feien fortes ratxes de vent que augmentava l’incertessa.

A dos minuts per a la fi va arribar la sentència

I ací va emergir la figura de Matías Jara. El zaguer argentí tenia que travessar els pals amb el seu xut. No hi havia més. Si encertava, ascens a divisió d’honor. Si errava, el traball de l’any quedaria en un malsón. I encertà (10-13). La Vila perdia el partit però salvava la eliminatòria per 1 punt i aconseguia el dessitjat objectiu. Es nou equip de la primera divisió del rugbi nacional.