»
»
»
ATLETISME-VÍDEO | La gran nit de les carreres populars torna a ser un gran éxit

La ciutat de València es preparava un any més per a la carrera popular més singular de totes les que es cel.lebren. Tancar el centre del cap i casal per a que cap automòbil puga circular i que al seu lloc ho faça una auténtica marea de runners és cosa que només passa una volta en tot l’any.

I és que vore com ixen més d’onze mil corredors a una prova de quinze quilòmetres per a la qual ja fa falta preparar-se (no es pot comparar amb una volta a peu de cinc o sis quilòmetres) deixa ben a les clares el perquè de l’augment produït entre els corredors de la capitat de la Comunitat Valenciana.

interior 2 ok

I per si algun ingredient faltara, es va batre el rècord absolut de la prova. El corredor naixcut al Marroc, encara que podem considerar-lo un valencià més com Ouais Zitane va recòrrer la distància en 43 minuts i 11 segons. També és la seua millor marca personal a esta distància, que fins ara era de 45:25 aconseguida fa dos anys a Massamagrell.

La organització de la carrera va decidir endarrerir la eixida 30 minuts respecte d’edicions anteriors per tal d’obstruïr el menys possible la marxa habitual de la ciutat i sembla que li va sentar be a Zitane que en un emocionant sprint final va superar a Jaouad Tougane, que va fer el recorregut en dos segons més (44:13). Tancava el podi masculí Hassane Ahouchar amb un temps de 44:29.

interior 1 ok

En categoria femenina, la victòria final va ser per a Davinia Albinyana, atleta que resideix a Daimús, amb un crono de 55:11. Va fer molts quilòmetres a soles perquè Irene Espí, que va fer segona va arribar a meta més de 3 minuts després de la guanyadora. Tercera a la linia d’arribada va ser Angeles Ruíz amb un temps de 58:51.

Un nou éxit organitzatiu que ja prepara la nocturna de 2018.