»
»
»
VELA | Gran actuació valenciana a la Copa del Rei

La 36ª Copa del Rei de vela va tancar-se amb una la participació de 38 barcos de 24 païssos repatits a 10 classes. I una volta més, la vela valenciana va mostrar-se com a gran protagonista a la badia de Palma, amb algunes embarcaciones pujant al podi final i regatistes de la Comunitat Valenciana pertanyent a diferents projectes que també han pujat al calaix.

A la categoria BMW ORC 1, el barco valencià més destacat sigué el Porrón IX, del Real Club Nàutic de València, de Luis Senis i liderat per Axel Rodger. Estigué molt a prop de la victòria. Només per dos punts tingué que conformar-se amb el segon lloc. Amb una gran regularitat, la tripulació de Senis va ser un dels grans animadors d’esta categoria on també va pendre part Marina Greenwich de Dominique Luna i que va concloure sisé. L’alacantí Dignity Ford Movilsa, del Real Club de Regatas de Alicante, de Tomás Llorens, finalitzà al lloc 14 i el veterà i històric Ítaca IOX, del Real Club Nàutic de Calp, de Manuel Gallego, ho feia a la plaça 22. A la flota de no profesionals, anomenada Corinthian, el Tanit III Medilevel, del Real club de regates d’Alacant, de María José Vila, va fer tercer.

A la classe BMW ORC2, Maverta-Defcon, del Real Club Nàutic de Torrevieja, de Pedro Gil, va ser lider de la prova fins les dos ultimes jornades, on es va vore superat pel Sum Innovations de Pedro Campos per només tres punts i mig. En tot càs, una gran segona plaça per al barco alacantí. El Kalamandurrio, del Club Nàutic La Vila, armat per Pablo Nogueroles, va fer un brillant onzé lloc i Notenom, del Real Club de regatas d’Alacant, de Francisco Tornero, va concloure a la plaça 19.

A la flota dels més jovens, El Saona, del Real Club Nàutic de València, de Gonzalo Calvo, va ser quart, amb una gran actuació front a barcos més potents i experimentats a la Copa del Rei.