»
»
»
»
»
VELA | El Llevant Blau Regata guanya a Cullera en una regata amb fortes ratxes de vent

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Fotos: GOLSMEDIA y Valencia CF.

VELA | El Llevant Blau Regata guanya a Cullera en una regata amb fortes ratxes de vent

El Llevant Blau Regata, capitanejat per Pepe Vives i pertanyent al Club Nàutic de Cullera, va ser el guanyador del XIII Trofeu La Cabaña – Castell de Cullera que va organitzar el club nàutic de la localitat costanera dissabte passat. El podium el van completar el Sarantín II, de Vicente Salvador Sanjuán (CN Cullera) i el X-Tutatis, de Luis Esparza (CN Gandia). La competició va estar protagonitzada per les fortes ratxes de vent, que van arribar en alguns moments als 30 nucs. De fet, uns dies abans l’organització va estar contemplant la possibilitat de suspendre la prova perquè la previsió meteorològica no era molt favorable. Però el temps va millorar i, a més, es va decidir acostar el camp de regates a la costa per a tindre el refugi de la badia de Cullera. Així la prova va ser una línia costanera entre la desembocadura de l’Estany i la Penyeta del Moro. Els velers de la classe I havien de donar una sola volta, dues voltes els de la classe II i tres voltes els de la classe III.

Els habituals del podium, el Slainte i el Barbablu, van tenir problemes tècnics i açò els va impedir aconseguir els primers llocs. De fet, el Barbablu del suecà Carlos Pavía va haver de retirar-se de la competició en tenir problemes amb l’enrollador de la vela gènova a causa del fort vent. Mentre que, l’embarcació dels germans Grau va tenir problemes amb la relinga (la peça que encausa la vela gènova) i va perdre uns minuts molt valuosos fins que van aconseguir solucionar-ho. Classificacions Per categories, en la classe I va vèncer La Salada, seguida del Constància II.

En la classe II el primer lloc va ser per al Tortooga, seguit del Sarantín II i el X-Tutatis (la classificació de les categories és diferent a la classificació general, ja que es decideix en voltes diferents). Cal assenyalar que la classificació de la classe II va estar molt renyida, ja que durant tota la competició les embarcacions anaven avançant-se unes a unes altres. I en la classe III el guanyador va ser el Llevant Blau Regata, completant els primers llocs el Slainte i el Barbablu. Des del Llevant Blau Regata van explicar que “la regata tampoc va donar moltes opcions de canvis de vela i de tàctica ja que calia estar atent als rols (canvis de direcció del vent) i a les pujades de ratxa, les quals en alguns moments van superar els 25 nucs” i, van afegir, aquestes circumstàncies van fer que “la regata fora complicada i que tinguera molts forats de vent (quan no hi ha vent)”. “Afortunadament vam poder mantenir-nos a una bona velocitat durant tota la prova, sense cometre cap error i açò ens va donar la victòria”, van indicar des de la tripulació guanyadora. De fet, el Llevant Blau Regata també va ser el primer a creuar la meta en temps real.

Categorías Sin categoría