»
»
TAEKWONDO | Nou medalles per als valencians en el Campionat d’Espanya Sènior

Lorena Cabel, campiona d'Espanya de taekwondo sènior -53 kg (Projecte FER).

El Pavelló Pedro Ferrandiz d’Alacant ha albergat aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya de Taekwondo Sènior, una competició en la qual la Comunitat Valenciana ha brillat tant en homes com dones collint un total de nou preseas: tres ors, tres plates i tres bronzes.

3 Ors

José Ignacio Muñoz Trejo va ser el primer a pujar-se al primer calaix del podi. El valencià s’ha proclamat campió d’Espanya en -58 kg. El madrileny Mario Canales va ser subcampió, i l’andalús Álvaro Domínguez i el valencià David Terol es van repartir el bronze.

Joan Andoni Cintado Artetxe, pertanyent també a la Federació de Taekwondo de la Comunitat Valenciana, va aconseguir enderrocar a cadascun dels rivals amb els quals es va topar. El nostre representant es va fer amb el títol en la categoria de -74 kg, on el català Daniel Quesada va ser subcampió. El gallec José Fernández Rey i el valencià Javier Chicote Zafra van completar el podi en tercer lloc.

La valenciana Lorena Cabel Solaz, integrant del Projecte FER, va aconseguir la glòria en la categoria de -53 kg. Un or que li ha brindat moltes paperetes per a competir en el Mundial Absolut de mitjan maig a Manchester. Les madrilenyes Lidia Fernández Ruiz i Celia Tortosa van ser segona i tercera. La valenciana Alba Palmer també va obtenir el bronze.

3 Plates

La primera medalla de plata va ser obra d’una dona: Tamara Miquel de la Encarnación. La valenciana va ser subcampiona d’Espanya en la categoria de -57 kg, on la millor va ser la gallega Arlet Ortiz. Les manxegues Rosa Rodríguez Torres i Lucía Sánchez Llanos es van conformar amb el bronze.

La segona plata també té noms i cognoms de dona i repeteix el segell del Projecte FER. Estem parlant de la valenciana Blanca Palmer Soler, qui només va ser superada en la categoria de -49 kg per la madrilenya Tania García. Les madrilenyes Irene Laguna Pérez i Ana De la Font García van finalitzar en tercera posició.

Aida Martínez va completar el trio de plates per a les valencianes en el Nacional de TaekwondoSènior. Amb l’única que no va poder va ser amb l’andalusa Belén Morán Romero, nova campiona d’Espanya en la categoria de 73 kg. La gallega Tania Mª Castiñeira i la madrilenya Salma Rais es van portar el bronze.

3 Bronzes

David Terol González va conquistar el metall de bronze en la categoria de -58 kg, on el seu company José Ignacio es va alçar amb l’anhelat títol. El segon bronze va arribar de la mà de Javier Chicote Zafra, concretament en la categoria de -74 kg on el també valencià Joan Andoni CintadoArtetxe es va coronar campió.

El tercer bronze va arribar a través d’Alba Palmer Soler, esportista del Projecte FER, en la categoria de -53 kg on la seua companya i amiga Lorena Cabel es va proclamar flamant campiona d’Espanya.