Vela
»
»
»
»
»
KITE SURF | La defensa a ultrança de la Federació Valenciana al kite surf

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Fotos: GOLSMEDIA y Valencia CF.

KITE SURF | La defensa a ultrança de la Federació Valenciana al kite surf

La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana ha mogut fitxa per defensar els interessos dels kiters, els qui últimament s’estan veient perjudicats per segons quines mesures.

Després de realitzar un estudi legal, ha decidit impulsar una comissió especial amb la qual salvaguardar els drets dels gairebé 250 kiters federats.

Problemàtica

Aquesta comissió està formada pels representants federatius i els clubs federats de la Comunitat Valenciana. La principal reivindicació és incrementar les zones “reglades” que afavoreixin la pràctica del kite surf. Unes zones que no requeririen de infaestructuras i que serien sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

“Volem traslladar que prohibir la pràctica de l’esport reglat i federat és una barbaritat”, assenyala el gerent de la FVCV, Miguel Sánchez.

La idea de conformar aquest grup interdisciplinari es va prendre després d’una reunió que van mantenir la Federació de la Comunitat Valenciana i els clubs, al costat dels seus representants jurídics, el passat mes de juliol.

Possibles accions legals

Els Serveis Jurídics de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana no van a quedar-se quiets: “s’estudien les accions legals susceptibles de ser activades amb l’entrada en vigor del Pativel i les possibles conseqüències que puga tenir per al futur”.

Un futur, al que afegeixen, que perjudicaria a “les escoles de vela i els clubs de vela d’acció del nostre litoral, petites empreses que generen riquesa, llocs de treball i que, a més, fomenten la pràctica d’un esport sostenible, sense afecció al medi ambient i sustentat en els valors de la vela”.

Història

El kite surf és una de les especialitats de vela d’acció adherides al catàleg federatiu de la FVCV. A Espanya el kitebording es va introduir en 1998, sent en 2001 quan la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana donara d’alta al primer club.

Encara que a dia d’ahui expliquem a la Comunitat amb un total de 12 clubs, van arribar a haver-hi 34.

La FVCV es va convertir l’any 2002 en la primera federació que va engegar el carnet esportiu, apostant així per la llicència no competitiva.

Actualment estan donats d’alta 246, dels quals 75 són competidors, 17 són tècnics, i la resta naveguen per plaer.

 

Categorías Vela