»
»
»
HANDBOL | Jornada negra pels equips de la Comunitat Valenciana a l’èlit

La pitjor jornada possible s’ha donat per als equips de la Comunitat Valenciana en la Primera Divisió, tant masculina com a femenina, en la qual tots els representants han caigut derrotats. Especialment dura la derrota del Fertiberia Port de Sagunt que mana al conjunt valencià a segona divisió de forma matemàtica.

Frigoríficos Morrazo 28-20 Fertiberia Port de Sagunt

Obrim el repàs amb el partit més important de la jornada, on el Fertiberia Port de Sagunt visitava la pista de Cangas per a mesurar-se a l’equip que els avantatjava en 2 punts i que marcava la permanència per l que era més que una final per a ells. El partit va començar malament per als interessos dels valencians, que prompte es van veure 3 gols per sota i no aconseguien superar el mur que va anar Diego Moyano durant tota la vesprada. Al descans el resultat era favorable als locals per 15-12.

Després de la represa el Fertiberia va aconseguir reaccionar i fins i tot posar-se per davant en el marcador als 40 minuts amb un parcial de 0-5 i deixant el 16-17. A partir d’aquest moment l’ofensiva del conjunt de Sagunt es va estancar, i de nou va aparèixer la figura de la trobada, el porter de l’equip gallec, Diego Moyano. Amb un parcial totalment destructor de 7-1, els locals van sentenciar una trobada que finalment es van portar per 28-20, sent aqueixa la seua màxima renda. Amb la derrota, el Port de Sagunt s’acomiada de la Lliga ASOBAL després de 8 temporades.

BM Benidorm 24-29 Ademar León

No més sort va tenir el conjunt alacantí, que arribava a la cita sense jugar-se gens enfront d’un Ademar León que està en la lluita per entrar en la Copa d’Europa la pròxima campanya. Des de l’inici els lleonesos van ser imposant el ritme de partit que a ells els interessava, la qual cosa es va notar en posar-se des de ben ràpid 3 gols per damunt. Durant tots els minuts van aconseguir mantenir la renda i anar augmentant-la a poc a poc fins a la màxima de 5 gols que es va donar al final de la trobada, amb victòria del Ademar per 24-29 en la pista del Benidorm.

Canyamelar València 19-21 Mavi Noves Tecnologies

Després de la disputa de la Copa de la Reina, el Canyamelar rebia en el seu feu a les campiones de la citada competició, i després del passadís de respecte va arrancar el partit. Les valencianes van començar molt bé i fortes, arribant a aconseguir un avantatge de 5 gols una vegada començada la segona meitat, però les asturianes van demostrar el perquè són les campiones de copa i a poc a poc amb una defensa asfixiant van aconseguir detenir l’ímpetu ofensiu de les locals que van veure com s’acostaven els seus rivals, i fruit del nerviosisme van ser deixant-se retallar fins a veure que mancant 5 minuts, tan sol tenien un gol de marge (19-18). En una mala recta final les de Gijón van aconseguir un parcial de 0-3 per a segellar la seua victòria. El Canyamelar segueix jugant amb foc i mantenint-se tan sol 1 punt per sobre del descens que actualment ocupa el Castelló.

38791336120_2acce08ea3_o

Elx Mustang 20-26 Muchoticket Santa Eularia

Molt llarga se li està fent la temporada a l’Elx Mustang que va arrancar creuat la trobada i amb pilotes perdudes van permetre a les de Santa Eularia agafar 5 gols de renda abans del minut 10, en el qual el marcador ja era de 2-7. Malgrat remar contracorrent durant molt temps, i fins i tot aconseguir acostar-se a 2 gols amb el 8-10, va tornar el arreón de les visitants per a deixar el resultat al descans en 10-14. L’inici de la segona meitat va ser espectacular per a les il·licitanes que es van col·locar 20-19 a dalt en el minut 47, encara que aqueix seria l’últim gol del partit per a les locals, doncs en els 13 minuts següents no van aconseguir anotar, i les balears van sumar un parcial de 0-7 per a allunyar-se del descens. Les d’Elx es veuen a més superades pel gol-average i mantenen els 4 punts de renda sobre el descens.

BM Castelló 19-25 Rincón Fertilidad Málaga

El partit del Castelló era clau, necessitaven una victòria per a eixir de la zona de descens i trencar la ratxa de 4 derrotes consecutives. La importància de la trobada es va veure en els primers instants, rocoses en defensa però nervioses en atac, i és que amb 14 minuts disputats, el resultat era encara de 4-4 en el marcador. Les andaluses es van venir a dalt i amb un acelerón van posar 4 gols d’avantatge amb un parcial de 0-4 per a deixar el 6-10. Una gran reacció d’orgull de les castellonenques els va permetre posar-se un gol per damunt a l’inici de la segona meitat (12-11). A poc a poc es va tornar a veure la solidesa defensiva del conjunt visitant que a poc a poc anava aconseguint parcials i allunyant-se en el marcador fins a tornar a aconseguir els 4 gols d’avantatge amb el 17-21, una distància insalvable per a les castellonenca que van caure finalment per 19-25 i segueixen una jornada més en descens.