El Govern subvencionarà la compra de cotxes elèctrics

El Programa d’Incentius a la Mobilitat Eficient i Sostenible (Moves) que ha aprovat Govern permetrà rebre ajudes per a la compra de turismes híbrids i elèctrics amb un preu màxim de venda de fins a 40.000 euros.

Les ajudes directes oscil·laran entre els 1.300 i els 5.500 euros

El decret, que s’ha publicat en el Boletín Oficial del Estado (BOE) fixa la seva entrada en vigor, encara que el pla d’ajudes no estarà operatiu fins que el convoquin les comunitats autònomes, per a això disposen d’un termini de dos mesos.

Si el beneficiari de les ajudes és una persona amb discapacitat o pertanyent a una família nombrosa, el límit de preu del turisme a adquirir s’incrementa fins als 45.000 euros. Per part seva, en els turismes les ajudes directes oscil·laran entre els 1.300 i els 5.500 euros, en funció de factors com l’autonomia dels vehicles.

El Govern ha destinat un total de 45 milions d’euros

El Pla Moves contempla també ajudes per a la compra de motocicletes de 600 i 800 euros i amb un límit de preu del vehicle de 10.000 euros, així com per a la compra de vehicles comercials i industrials, de 4.000 i 15.000 euros, i d’autobusos, de 8.000 i 15.000.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.