La selección española celebra su clasificación para el Preolímpico (RFEBS).

SÓFBOL | La valenciana Meritxell Blesa, clau en la classificació per al Preolímpic d'Utrecht

La selección española celebra su clasificación para el Preolímpico (RFEBS).

La selecció espanyola femenina de sófbol estarà en el Preolímpic d’Utrecht, una gesta que ha conquistat en el Campionat d’Europa que s’està disputant a la República Txeca. A final d’aquest mes lluitaran per la passada als Jocs Olímpics de Tòquio 2020 després d’erigir-se com un dels sis millors equips de l’Europeu.

Top6 Europeu i Preolímpic

Una classificació al Preolímpic que s’ha produït gràcies al triomf d’Espanya sobre Irlanda i a la derrota d’Irlanda davant la República Txeca per la mínima (3-4). Un resultat amb el qual es confirmava el somni del combinat espanyol, a qui no cal llevar-li mèrit pel gran balanç.

Un Top6 i passada al Preolímpic en el qual ha estat fonamental la jugadora valenciana Meritxell Blesa, ex jugadora del Fènix València i que milita en l’actualitat en l’equip de la Embry-Riddle Aeronautical University de Daytona Beach de Florida.

La selecció espanyola femenina de sófbol disputarà el Preolímpic d’Utrecht.

Meritxell Blesa bateando
Meritxell Blesa bateando en un partido del Europeo de la República Checa (RFEBS).

Resultats

Espanya va emprendre la competició com un autèntic corró completant una magistral primera fase, en la qual es van imposar a les seleccions d’Àustria, Ucraïna i Israel. Aquesta última històrica. Encarem així una tercera jornada en la qual no hi havia res decidit perquè encara faltaven dos jocs per a consumar el passe a la següent ronda.

El següent rival va ser Turquia, contra els qui nostres xiques no van tenir pietat endossant-los un 0-17. Aquest triomf sumat a la d’Itàlia sobre Israel permetia tant a les transalpines com a les espanyoles fer un pas més en l’Europeu de la República Txeca i acostar-se al Preolímpic d’Utrecht.

Un bitllet que han aconseguit després de colar-se en el Top6 de l’Europeu de la República Txeca.

presentación Europeo sófbol
Imagen de la selección española en la presentación del Europeo (Dirk Steffen).

Itàlia i Espanya es van veure les cares per la primera plaça del Grup B en el Frydek Mistek txec, un camp de dimensions més reduïdes que Ostrava. Ilaria Cacciamani complicaria molt la labor de les batedores espanyoles, eliminant fins a un total de tres en el segon inning en tan sols onze llançaments.

El single de Meritxell Blesa va ser un oasi en el desert batedor de l’equip espanyol que li quedaria un torn més al bat sinó fora perquè Amanda Fama va tornar a treure-la del camp davant Paula Morbelli amb un home run de dues carreres que donava la victòria a Itàlia per diferència 0-7.

La valenciana Meritxell Blesa està sent una de les grans protagonistes.

Tampoc van poder fer res davant les amfitriones, una República Txeca davant la qual van sucumbir per 10-3 per culpa d’un mur anomenat Veronika Peckova i els seus 17 strikeouts. I això que Espanya va iniciar el xoc guanyant 0-3 i va tenir opcions fins al final de canviar el marcador.

Dues derrotes que no van acovardir a les nostres, encara quedava molt per conquistar. Espanya va tombar 6-13 a Irlanda en un partit on van ser superiors en totes les parcel·les del joc i prenent sempre la iniciativa en l’electrònic. Un inici en el qual Meritxell Blesa va sortir a escena ja que Candela García es va situar en primera perquè un triple pel right de la valenciana posara la primera diferència: 1-0.

La de la capital del Túria signaria després un walki posaria el 3-6, demostrant així que el seu somni americà li està sortint a la perfecció. Malgrat la derrota, les nostres tenien dues opcions per a arribar al Preolímpico. O guanyaven a Gran Bretanya, que els va guanyar 7-0, o República Txeca destrossava a Irlanda. Es va complir la segona portant així a Espanya a Utrecht.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.