Bienestar y salud
»
»
»
»
»
»
Córrer una marató i els seus efectes positius en el sistema 

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Amorebieta vs Villarreal B

Córrer una marató i els seus efectes positius en el sistema 

Moltes vegades es parla de les exigències de completar una marató i els seus efectes sobre el cos humà, però si es realitza sota un entrenament que no excedeixi les capacitats físiques personals, els beneficis són notoris.

L’estudi Training for a first-estafi marathon va descobrir que els corredors de major edat i els més lents són els que més es beneficien

Els corredors novençans que van entrenar durant sis mesos i van completar la seva primera marató van tenir una reducció de quatre anys en l’edat arterial i una reducció de 4 mmHg en la pressió arterial sistòlica. Això és comparable a aquest efecte de la medicació i es tradueix en un risc aproximadament un 10% menor d’accident cerebrovascular durant tota la vida.

Una característica distintiva de l’envelliment normal és la rigidesa dels vasos sanguinis

De fet, aquells que han realitzat activitat física tota la vida tenen vasos sanguinis biològicament més joves. Aquest estudi va investigar si l’entrenament per a una marató podria modificar la rigidesa aòrtica fins i tot en corredors principiants.

L’estudi va incloure a 139 voluntaris que participarien en la seva primera marató

Després de completar la marató, la rigidesa aòrtica s’havia reduït i l’aorta era quatre anys més jove que abans de l’entrenament. Els participants de major edat i aquells que van trigar més a completar la carrera, van tenir majors reduccions en la rigidesa aòrtica.

Categorías Bienestar y salud