Els efectes que provoca en el nostre cos dormir amb una llum artificial

D’acord amb un recent estudi publicat en Jama, l’exposició a la llum artificial durant la nit, especialment en dormir amb una llum encesa o amb la televisió, s’associa amb un major risc d’augment de pes i obesitat entre dones.

No obstant això, els investigadors assenyalen que l’exposició a la llum artificial durant la nit pot indicar un desavantatge socioeconòmic o comportaments poc saludables.

L’estudi va incloure a 44.000 dones en la seva anàlisi i cap d’elles tenia antecedents de càncer o malalties cardiovasculars

A més aquestes dones no eren treballadores per torns, ni estaven embarassades al començament de l’estudi; l’exposició a qualsevol llum artificial durant la nit mentre dormien va mostrar un víncul amb l’increment de pes. Durant el temps de l’estudi, entre setembre de 2017 i desembre de 2018, els qui tenien algun tipus de llum encesa a l’habitació van guanyar uns 5 quilos de pes més que els qui no tenien llums.

Conclouen els autors que l’exposició a alguna font de llum mentre dorm, pot ser un factor de risc per a l’augment de pes i el desenvolupament de sobrepès o obesitat.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.