HALTEROFÍLIA | Gran paper d'Otero, Sanchis, Carratalá i Bernal en els campionats d'Espanya

El cap de setmana passat es va celebrar l’en el Poliesportiu Municipal de Culleredo (Galícia) el LVII Campionat d’Espanya masculí i el XXVI Campionat d’Espanya femení d’Halterofília, tots dos en categoria absoluta, i els representants valencians van rendir a un gran nivell penjant-se diverses medalles.

Michael Otero va aconseguir tres ors i Tomás Sanchis dos bronzes en masculí

Cal destacar sobretot el paper de Michael Otero, haltera del Valencia Club de Halterofilia que competeix en categoria 56 kg de pes corporal i que es va tornar a proclamar campió d’Espanya per tercera vegada consecutiva, aconseguint l’or tant en Arrencada amb 90 quilos, en Dos temps amb 115 quilos i en Total olímpic amb 205 quilos. Per la seva banda, Tomás Sanchis, de categoria 69, va aconseguir el bronze en Dos temps en aixecar 142 kg i en Total Olímpic en fer el mateix amb 258.

Tots dos van ser també els que més van aportar quant a punts a la classificació general en la qual la representació valenciana va quedar setena amb un total de 450,55 punts, registrant Tomás Sanchis 76,79 i Michael Otero 74,28, mentre que la resta de representants van ser Joan Marco (68,98), Víctor Rodríguez (68,45), Yves Ibáñez (68,42), Jorge González (65,65) i Juan B. Creix (27,98).

Dos bronzes per a Maria Bernal i una plata per a Elena Carratalá en femení

En femení, Elena Carratalá, de la categoria 58 kg, es va penjar la plata en Dos temps, aixecant 89 quilos, mentre que Maria Bernal, de la categoria 69, va ser bronze tant en Arrencada després d’aixecar 65 quilos com en Total olímpic, on va aixecar 145. A nivell de punts, la primera esmentada va aportar 70,78 i la segona 58,47, mentre que també van sumar perquè la representació valenciana acabés en quarta posició amb un total de 427,15, Celia García (67,12), Melanie Carrasco (60,73), Mireia Cubertorer (59,36), Yolanda Aparisi (56,10) i Andrea Díez (54,59).

Remarcar finalment que amb un total de 130 hatleròfils, sent 72 homes i 58 dones, el dissabte 21 de juliol es va dur a terme una intensa i llarga jornada de més de 13 hores que passarà a la història per ser l’últim campionat en el qual s’han decidit els títols nacionals amb les actuals categories de pes corporal, ja que a partir de l’1 de novembre de 2018 entra en vigor el nou reglament de la Federació Internacional d’Halterofília (IWF) que estableix 10 noves categories tant en masculí com en femení.

Deja un comentario

Dejar respuesta

Por favor, introduce tu nombre.
Por favor, introduce un comentario.