Sin categoría
»
»
»
»
»
PILOTA VALENCIANA | Una comissió d’experts en pilota recomana la reducció de partides per a la salut de l’esportista

Resultados

Resultados

Información ofrecida por Golsmedia BeSoccer

Te puede interesar

Jugadores Alcorcón y Eldense

PILOTA VALENCIANA | Una comissió d’experts en pilota recomana la reducció de partides per a la salut de l’esportista

Una comissió d’experts en pilota valenciana han recomanat la reducció del nombre de partides durant la temporada per a garantir la salut de l’esportista, segons les conclusions extretes d’un estudi elaborat pels preparadors físics Agustín Larré i Domingo Palacios.

L’excés de competicions d’un jugador professional i la falta de períodes de descans suposen un risc per a la salut i el rendiment del jugador, fins i tot per a la seua carrera esportiva, per la qual cosa és recomanable la reducció de l’activitat.

Es recomana que els jugadors arriben a les partides després de quatre dies de recuperació

La tradició cultural dificulta la incorporació de mesures basades en estudis científics que protegisquen als jugadors. La innovació en l’esport també ha d’arribar a la pilota valenciana per a garantir tant l’espectacle com la salut dels professionals.

gal139

La preparació física, la planificació i el respecte al descans són conceptes que els esportistes no poden ajustar-se amb l’actual format de competició.

La Generalitat Valenciana ha incorporat importants avanços per a defensar l’esport autòcton, ja que ha sigut declarat d’interès general. No obstant açò, poc s’ha avançat en la protecció del jugador, que assumeix un risc molt important per a la seua salut pel sistema competitiu.

Salvador Plana, degà de la Facultat de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de València; Vicente Añó, director de la càtedra de pilota de la Universitat de València; Santiago Pina, metge dels serveis mèdics del Vila-real CF; José Luis Ferrers, president del Col·legi de Llicenciats en Educació Física de la Comunitat Valenciana, i Francisco Orts, cap de secció d’activitats de la Fundació Esportiva de València, entre uns altres, van assistir a la reunió d’experts de la qual es van extraure les conclusions citades.

Foto: Digval Comunicació